Niets kan tippen aan het drinken aan de borst

Onze dochter Mila van bijna zeven maanden oud drinkt niet uit een fles en accepteert geen afgekolfde moedermelk, zeker niet als het ingevroren is geweest. Vooral voor de leeftijd van zes maanden wilde ze er niets van weten, maar nog steeds drinkt ze bijna geen melk als het niet rechtstreeks aan de borst is.

De borst is niet te vervangen
Tot voor kort stond ieder contact met een speen of fles garant voor een enorm protest, alsof haar leven er vanaf hing. Voor ons erg heftig, omdat het verder een mega vrolijk en tevreden kindje is, dat goed slaapt en makkelijk in de omgang is. Tot het moment dat 'haar' borst niet in de buurt is en ze het alternatief krijgt aangeboden… De vele tips van bekenden, onbekenden en specialisten hadden geen effect. Verder hebben we meer dan tien verschillende flessen geprobeerd, maar ook dat hielp niets.

Weer aan het werk
Ik heb langer bevallingsverlof gehad dan gepland, zodat ik Mila nog een tijd zelf kon blijven voeden. Nu ik weer werk, gaat ze naar een gastouder die erg haar best doet om Mila iets te laten drinken. Het gaat nog steeds niet van harte, maar mede dankzij wat trucjes bedacht door papa gaat het, sinds ze wat fruit en groenten eet, beter. Als ik er niet ben, drinkt Mila nu water uit een beker en sterk verdunde diksap uit een speciale fles die volgens de beschrijving de vorm van de borst meer benadert. Het gaf veel stress, maar ik weet dat ze nu in ieder geval iets binnenkrijgt en dat stelt me gerust. Als ik niet werk (ik werk 24 uur per week), brengt madame het liefst zoveel mogelijk tijd door aan mijn borst en dat vind ik prima. Ze heeft het duidelijk nodig. Ik hou me vast aan het feit dat naarmate ze ouder wordt, ze steeds zelfstandiger zal zijn.