Een vloeiende start

Mijn zoontje is pas tien weken oud, dus veel tijd om pech te krijgen hebben we nog niet gehad. Ik was helemaal voorbereid en had informatie gelezen over een moeizame start met borstvoeding. Ik wist wat ik kon doen wanneer ze in het ziekenhuis niet zo gericht waren op borstvoeding zoals ik graag wilde. Ik had het telefoonnummer van de lactatiekundige klaarliggen en kende onder andere de website van de VBN. Ik was strijdbaar en voorbereid om mijn zoon de best mogelijke start te geven.

Volop genieten!
Tijn werd na een droombevalling geboren in het ziekenhuis en werd zoals gewenst meteen aangelegd. Hij begon direct te drinken. Vanaf dat moment is alles zo goed blijven gaan. Tijn bleef goed drinken en de melkproductie kwam goed op gang, zonder overproductie. Geen kloven, geen spruw, geen borstontsteking, geen te kort tongriempje of al die andere potentiële problemen waar ik me op ingelezen had.

Tijn drinkt op verzoek nog steeds elke tweëenhalf à drie uur, behalve ‘s avonds (even clusteren) en ‘s nachts (meneer slaapt dan graag vijf uur door). Drinken op mijn verzoek, omdat we even naar de winkel of iets dergelijks moeten, vindt hij echter ook prima en ook dan drinkt hij vol enthousiasme. Heerlijk!!