Warm weer

Een baby die volledig borstvoeding krijgt, heeft in principe geen ander drinken nodig, ook niet bij warm weer. Wel kan het zijn dat hij vaker aan de borst wil drinken. Omdat moedermelk lichaamseigen is en volledig is afgestemd op je baby, kun je hem ook nu gewoon op verzoek blijven voeden. Zo zorgen jullie er samen voor dat hij steeds voldoende vocht binnenkrijgt. Daarnaast levert moedermelk onder andere  de (lichaamseigen) zouten die je baby nodig heeft om zijn mineraalhuishouding goed op peil te houden. Dat is belangrijk, omdat hij via zweet zouten zal verliezen.

Op warme dagen kan het zijn, dat de plasluiers die je baby maakt tijdelijk wat minder zwaar aanvoelen. Als hij naar behoefte bij jou kan drinken, goed blijft groeien, regelmatig zachte ontlasting heeft en tevreden en alert is, kun je ervan uitgaan dat hij voldoende binnenkrijgt.

Zelf verlies je ook meer vocht door zweten en doordat je baby vaker bij je drinkt. Het is dus belangrijk om voldoende te blijven drinken; neem regelmatig een glas water of eventueel iets anders, zeker als je merkt dat je dorst krijgt. Wanneer je urine donker van kleur is en sterk ruikt, is dat een teken dat je niet genoeg vocht binnenkrijgt. Je kunt dit oplossen door meer te drinken.